Re- integratiedesk

U krijgt, wanneer u kiest voor Verzuimbalie Excellent Plus, gratis toegang tot de re-integratiedesk, waar u terecht kunt met al uw vragen over het re-integreren van uw verzuimende medewerker. Wij helpen u bij het vinden van een passend re-integratiebedrijf, dat de kansen en mogelijkheden van uw medewerker onderzoekt en kan helpen bij de terugkeer naar werk in uw organisatie of bij een andere werkgever.

Eerste Spoor

U bent als werkgever wettelijk verplicht uw medewerker actief te helpen bij de re- integratie in het eigen of ander werk binnen uw organisatie. Dit traject wordt het Eerste Spoor genoemd. Verzuimbalie ondersteunt u hierbij door de verschillende mogelijkheden te onderzoeken en u in contact te brengen met re-integratiebedrijven, die specifiek op uw situatie toegesneden hulp kunnen bieden.

Tweede Spoor

Wanneer re-integratie van de verzuimende medewerker binnen uw eigen organisatie niet mogelijk blijkt te zijn kan Spoor 1 worden afgesloten. Dan is Spoor 2 aan de orde en dat betekent dat de verzuimende medewerker begeleidt moet worden naar werk bij een andere werkgever. Uit de praktijk blijkt dat het re-integreren bij een nieuwe werkgever moeilijker is, dan het re-integreren binnen uw eigen organisatie. De experts van Verzuimbalie helpen u bij het vinden van een prettige, nieuwe en structurele werkomgeving voor de verzuimende medewerker.